AYŞE NURAY TURHAN

                                                                                                                             İstanbul 10.06.2010

Sayın Ayşe Nuray Turhan

    

 MİLLİ MÜCADELE’DEN ÇANKAYA’YA – DEMOKRASİ ATÖLYESİ ‘ nin göz nuru el emeği materyallerine çok değerli ilginiz ve  tarihimize vefa ve saygı duygunuz sonucu ekleme  imkanı bulabildiğimiz ; Milli Mücadele döneminin fedakar ve kahraman şahsiyeti Şehit Akıncı Mücahit Makbule Hanımın   şahsiyetinin doğal  parçası   olan     katıldığı muharebelerde dahi   kullanmış olduğu başörtüsünün aslına sadık  kalarak  yeniden dikimle imal ettiğiniz başörtüsü, tarafımdan teslim alınmıştır.

      Şahsiyetinizden ve çalışmalarınızdan ilham alarak,  Müslüman – Anadolu kadınının  mümtaz temsilcisi  Gördesli Makbule Hanımefendinin başörtüsünün,  uygun ortamda ve manada yeniden dikimi çabamı sizinle paylaştıktan sonra, 

Makbule Hanım hakkında çok ciddi bilimsel araştırma yaptınız. En uygun materyali bulabilmek için, bir kere materyal değiştirdiniz.

 Mesleki yeteneğiniz, tarih bilginiz ile materyalin dikiş makinası kullanılmadan  el emeği ile üretilmesine karar verdiniz ve başörtüsünün kullanım   yıllarını ve şartlarını dikkate alarak;  sentetik olmayan, pamuklu siyah kumaş üzerinde,  tabii iplik kullanılmasına, dikkat ettiniz. 

 Eşyanın sadeliğini bozmayacağını düşündüğünüz ve aslını kullanmış muhterem şahsiyete yakıştırdığınız şekilde  başörtüsüne  iğne oyası işlettiniz.

      Milli Mücadele’de Balıkesir yöresinde görev yapan  Akıncı Birliklerinin Komutanı Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Bey’dir. Bu birliklerden 12. Akıncı Müfrezesinin Komutanı Halil Efedir.

 Mücahit Makbule Hanım Akıncı Beyi kocası Halil Efenin birliğine mensup  kahraman bir Akıncıdır. Şehit olduğunda, İbrahim Ethem Bey ‘’ Makbule Hanım’ın      hatırasının milli hafızada daima yaşamasını’’         vasiyet etmiştir. 

      Bu emre ve diğerlerine hizmet edilmektedir.

      Ayşe  Nuray TURHAN evlidir, iki çocuk annesidir. Çalışkan, dirayetli , kıymetli bir şahsiyettir. Emeklerinize ve işbirliğinize teşekkür eder size , ailenize ve çalışma arkadaşlarınıza esenlik ve başarı dileklerimi sunarım.

    Saygılarımla 

    Samet OCAKOĞLU

Yorumlar kapatıldı.